ENCYCLOPÉDIE DU CHOCOLAT ET DE LA CONFISERIE
ISBN:
Auteur: Académie Française du Chocolat et de la Confiserie
Uiterst verzorgde luxe-uitgave.
Deze uitgave werd gerealiseerd in Frankrijk door de Académie Française du Chocolat et de la Confiserie en is enkel in het Frans beschikbaar.
Hardcover, formaat 17cm x 25cm, 1.256 blz - Geïllustreerd.
Speciale voorwaarden voor opleidingsinstituten in de bakkerij- en chocoladebewerking.
Auteur: Académie Française du Chocolat et de la Confiserie
Cette publication a été réalisée par l’Académie Française du Chocolat et de la Confiserie. Uniquement disponible en français.
Couverture dure brochée, format 17cm x 25cm, 1.256 pages - Illustré.
Conditions spéciales pour les instituts de formation – Boulangerie et Chocolaterie.
Inhoud
1.256 bladzijden vol waardevolle kennis over chocolade en suikerwaren.
Van a tot z, van Abaisse tot Ziste… nooit eerder heeft een werk in 1.256 bladzijden alle specifieke culinaire, culturele, economische, geografisch, historische, juridische, nutritionele, professionele, wetenschappelijke, technische, … kennis over chocolade en suikerwaren verzameld.
Deze “Encyclopédie”, de vrucht van 10 jaar werk en onderzoek door de leden van de Académie Française du Chocolat et de la Confiserie, is een naslagwerk dat lekkerbekken zal verrukken, de kennis van zowel ambachtslieden als industriëlen in de voedingssector zal aanvullen, toekomstige professionals zal instrueren tijdens hun opleiding, technieken zal aanleren aan kenners, cultuurfans zal verbazen, degenen die van de 3.100 smakelijke kronieken genieten, zal laten watertanden.
Voor iedereen, om zowel de snoeplust als de kennis aan te scherpen …
Auteur
De “Académie Française du Chocolat et de la Confiserie” bestaat uit 40 onafhankelijke ‘wijzen’: gerenommeerde professionals (onder wie verscheidene Meilleurs Ouvriers de France), historici, schrijvers, voedingsdeskundigen, landbouwkundigen, academici… Het is een speciale morele autoriteit voor het beroep van chocolatier en confiseur, een bewaker van de traditie, de expertise en de ontwikkeling van chocolade en suikerwaren, in Frankrijk en wereldwijd.
Contenu
De A à Z, de l’abaisse… au ziste, jamais auparavant un ouvrage n’a rassemblé en 1.256 pages toutes les connaissances spécifiques à la chocolaterie et à la confiserie: culinaires, culturelles, économiques, géographiques, historiques, juridiques, nutritionnelles, professionnelles, scientifiques, techniques…
Cette Encyclopédie, fruit de 10 années de travaux et de recherches de la part des membres de l’Académie française du chocolat et de la confiserie, est un ouvrage de référence qui régalera les gourmets, complètera les connaissances des artisans comme des industriels des métiers de bouche, instruira les futurs professionnels en cours de formation, expliquera des tours de mains aux amateurs éclairés,étonnera les curieux en quête de culture, mettra l’eau à la bouche de ceux qui se délecteront de ses quelque 3.100 chroniques savoureuses.
À mettre entre toutes les mains, pour aiguiser la gourmandise tout autant que la connaissance…
Auteur
Composée de 40 « sages » indépendants : professionnels de renom (dont plusieurs Meilleurs ouvriers de France), historiens, écrivains, nutritionnistes, agronomes, universitaires…, l’Académie française du chocolat et de la confiserie est une autorité morale propre aux métiers de chocolatier et de confiseur, gardienne de la tradition, de l’excellence et de l’évolution du chocolat et de la confiserie, en France et dans le monde.
U kan dit boek bestellen door voorafbetaling van de verkoopprijs en de administratie/verzendkosten (België: 12,00 € – Nederland: 15 € – Andere bestemmingen op aanvraag) op rekeningnummer 733-0373263-37 / IBAN BE35 7330 3732 6337 - BICCODE KREDBEBB van mjPublishing. Vermeld steeds het ISBN-nummer van het boek of het bestelnummer alsook het leveringsadres indien dit verschillend is van het afgedrukte adres. BTW nummer opgeven indien factuur gewenst. Het boek wordt u binnen de 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling toegezonden.