Haar ouders kwamen naar Antwerpen toen ze 10 maanden oud was.
Ze is opgegroeid in de Antwerpse wijk Zurenborg als oudste van 10 kinderen.
Ze leerde het koken van haar moeder. Als oudste dochter hielp ze vaak met het bereiden van de maaltijd. Haar moeder is een keukenprinses, net als haar grootmoeder.
11 jaar geleden startte Fatima met haar eigen restaurant El Warda in de Draakstraat 4 in Antwerpen. Je eet hier à la carte.
Net om de hoek opende Fatima 2 jaar geleden restaurant Bizanaat.
In Bizanaat eet je in buffetstijl: je kan van alle schotels proeven en vergelijken.
Reserveren voor El Warda en Bizanaat is nodig!(03/239.31.13).
Fatima streeft ernaar om haar gasten de kans te geven zowel typisch huiselijke als typisch feestelijke, Arabische gerechten te proeven. Alles wordt vers gemaakt.
Fatima werkt met heel veel vaste ingrediënten, maar bijna nooit met vaste hoeveelheden.
Ik heb het altijd moeilijk als men mij vraagt ‘hoeveel moet ik van dit of dat gebruiken?’
Wij, Marokkanen, zeggen altijd 'heinek mezeinek’. Op het oog, Uw oog is uw weegschaal.
Alles kan niet afgemeten zijn.
El Warda
Bizanaat