Wijnen en dranken De basis - 5de druk
ISBN:
Korte inhoud:
Uitgave licht gelijmd zodat ze losbladig kan gebruikt worden (handig voor het klasseren van eigen bevindingen en nota’s). Formaat 21cm x 29,7cm, 296 blz. full color.
Digitaal oefenmateriaal en/of smartboek zijn beschikbaar: deze optie is kosteloos bij aankoop van het gedrukte boek. Je dient dit aan te vinken bij afronding van de bestelling (zie verder). De activatiecode(s) worden – indien aangevraagd - per mail toegezonden en dienen binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst geactiveerd te worden.
Je kan ook enkel de digitale versie onder de vorm van een smartboek aankopen los van het gedrukte boek voor een licentieprijs van 25 € per jaar. Klik hier . De digitale oefeningen kunnen niet los van het gedrukte handboek aangekocht worden.
Het digitaal materiaal wordt aangeboden via het distributieplatform mjsmart.be en blijft online beschikbaar zolang de 5e gedrukte versie te koop wordt aangeboden.
Voor meer inlichtingen contact opnemen met Marina Stoop – +32 3 385 92 78 of via marina.stoop@mjpublishing.be.
Wat wordt gewijzigd in de 5de druk?
Hoofdstuk 1: 1.4 Proeftechniek
- Nieuwe inzichten in de beschrijving van het uitzicht, aroma en smaak werden ingebracht.
Hoofdstuk 2: Terroir
- Toevoeging: Beredeneerde wijnbouw – HVE (haute valeur environnementale).
Hoofdstuk 3: Hoe wordt wijn gemaakt?
- Aandacht voor bio- en biodynamische wijnbouw.
Hoofdstuk 4: Europese wijnwetgeving
- Geupdated.
Hoofdstuk 5: Overzicht van de belangrijkste wijnlanden
- Updating van cijfergegevens, kaarten, wetgeving, referenties, ...
Hoofdstuk 6: Wereldwijde druivenvariëteiten
- Aangepast aan de nieuwe richtlijnen, beschikbare cijfergegevens, ...
Hoofdstuk 7: Wijnen presenteren en bedienen
- Aandacht voor de samenstelling van de wijnkaart.
- Openen en schenken: aangepast aan de nieuwste reglementering van l’Association de la Sommellerie Internationale ASI en l’Union de la Sommellerie Française UDSF.
Hoofdstuk 8: Niet-alcoholische dranken
- Extra aandacht bij koude dranken voor: Smaakwaters of ice tea, Kombucha, Mocktails (incl. toepassingen).
- Bij warme dranken – koffie & thee: updating op basis van nieuwe inzichten.
Hoofdstuk 9: Alcoholische dranken
- Updating van het Belgische bierlandschap.
Hoofdstuk 10: Harmonie dranken en gerecht
- Vervangt het oude hoofdstuk 10: Beheer van de bar (niet meer weerhouden).
- Aangevuld met extra toepassingen in de gastronomische keuken.
Hoofdstuk 11: Verantwoord omgaan met alcohol
- Aangepast aan de verstrengde wetgeving.
Doorheen het boek worden ook verwijzingen gedaan naar extra digitale informatie die enkel via het smartboek kunnen geopend worden (zowel verwijzingen binnen het boek als interessante links naar websites, extra ondersteunend of verdiepend lesmateriaal, digitale oefeningen, ...).
Auteurs:
Dit boek is tot stand gekomen dank zij een intense samenwerking tussen leerkrachten van de verschillende wijnopleidingen in Vlaanderen. Jan Beernaert, Stijn Deprez, Erik Desmarets, Guido Francque, Yuri Lamers, Pascal Lauwaert, José Lemahieu, Bram Lemmens, Björn Matheusen, Johan Mullebrouck, Inge Nelis, Dirk-Antoon Samyn, Fabian Scheys, Kathleen Serdons, Bernard Sterckmans, Pol Toye, Andre Van der Elst, Gido Van Imschoot, Marc Van Seghbroeck, Geert Vancaillie, Diederik Verpoucke.
U kan dit boek bestellen door voorafbetaling van de verkoopprijs en de administratie/verzendkosten (België: 12,00 € – Nederland: 15 € – Andere bestemmingen op aanvraag) op rekeningnummer 733-0373263-37 / IBAN BE35 7330 3732 6337 - BICCODE KREDBEBB van mjPublishing. Vermeld steeds het ISBN nummer van het boek of het bestelnummer alsook het leveringsadres indien dit verschillend is van het afgedrukte adres. BTW nummer opgeven indien factuur gewenst. Het boek wordt u binnen de 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling toegezonden.